Astrid TuinderAstrid Tuinder

Mijn naam is Astrid Tuinder (1973). Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Ruim 12 jaar heb ik als bedrijfsjurist gewerkt bij een grote bank. Na de geboorte van mijn dochters ontdekte ik mijn grote passie voor kinderen. Ik wilde graag met kinderen en jongeren werken en heb toen een omscholingstraject gevolgd bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Inmiddels werk ik al vele jaren als Integratief Kinder- en Jongerentherapeut bij Tika Kindertherapie. 

Ik geloof dat kinderen en jongeren de toekomst zijn; dat ieder kind/jongere zich tot zijn of haar volledige potentieel kan ontwikkelen en het verschil kan maken.

Juist omdat kinderen en jongeren het verschil maken, help ik ze graag om hun eigen angsten en emotionele blokkades aan te pakken.

Persoonlijk ken ik de belemmerende werking van angst. In mijn jeugd was ik verlegen en bang om mijn mening te geven. Bang dat iemand mijn mening stom vond, of nog erger: mijzelf stom vond. Ik heb deze angst altijd als zeer belemmerend ervaren.

Inmiddels heb ik door middel van Integratieve Therapie geleerd hoe ik anders met mijn angsten kan omgaan. Hierdoor ervaar ik veel meer vrijheid en levensvreugde.

Door mijn ervaring begrijp ik hoe emoties in elkaar zitten. Weet ik hoe ik complexe problematiek op een simpele wijze kan uitleggen. En hoe ik ouders, kinderen en jongeren kan leren hoe ze anders met hun problematiek kunnen omgaan - om zo de ontwikkeling van het kind/jongere te ondersteunen.